Bietenbrood

Bietenbrood

  • 350 g volkoren meel
  • 200 g tarwebloem
  • 10 cl lauw water
  • 14 g gist
  • 100 g geraspte rode biet
  • 25 cl bietensap
  • 14 g suiker
  • 16 g zout
  • 50 g olijfolie

Maak een kuiltje in de gezeefde bloem, giet de suiker en de gist in een grote kom.
Voeg geleidelijk het water toe en los de gist op zonder klontjes.
Laat dit voordeeg ongeveer 20 minuten rijzen op een warme plaats, afgedekt met een theedoek.
Voeg de geraspte rode biet, het bietensap, de olie en het zout toe aan het beslag en meng dit door elkaar.
Breng het deeg in de gewenste vorm op het werkoppervlak bestrooid met veel bloem.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een doek en laat het 40 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 210 °C boven- en onderwarmte.
Bak het brood 15 minuten in een heteluchtoven zodat het een mooie kleur en een krokante consistentie krijgt.
Bak vervolgens het bietenbrood ongeveer 20 tot 25 minuten op 180 °C.

Bron: kraut &rüben

Terug