Bietbrownies

Bietbrownies

  • 150 g melkchocolade
  • 400 g gekookte bieten
  • 2 theel. vanille extract
  • 60 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 200 g basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bekleed een brownievorm of een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier en vet dit in.
Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje op een pannetje heet water).
Pureer de bieten.
Roer het vanille-extract door de bietenpuree.
Klop de eieren.
Meng de basterdsuiker door het ei en klop licht schuimig.
Roer de chocolade en de bietenpuree door het eimengsel.
Zeef het bakmeel en het cacaopoeder boven de mengkom en meng de droge ingrediënten met de natte.
Giet het beslag in de bakvorm.
Bak 35 à 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat minimaal een half uur afkoelen.
Haal de cake voorzichtig uit de vorm en snijd er 12 brownies uit.
Garneer met bijvoorbeeld een beetje slagroom, framboos en hagelslag.
Of eet ze lekker zo op!

Bron: Verse oogst

Terug