Beignets met yacon

Beignets met yacon

  • 2 yacons
  • 125 g bloem
  • 20 cl melk, niet koud
  • 2 g droge gist
  • 80 g fijne suiker
  • zout
  • zonnebloemolie
  • kaneel, naar eigen smaak

Maak het beslag.
Mix de gezeefde bloem, melk, zout en het gist door elkaar.
Laat op een warme plek rijzen.
Na een uur zou het deeg 2 maal zo groot moeten zijn.
Giet de suiker in een laag bord.
Schil en snijd de yacons in dikke schijven van ongeveer 1cm dik.
Dep deze indien nodig goed droog.
Verwarm de zonnebloemolie, in de friteuse, op 180 °C.
Doop de appel in het suiker(kaneel) mengsel en daarna in het beslag.
Leg ze voorzichtig in de friteuse en draai na ongeveer 3 minuten om.
Haal de beignets eruit met een schuimspaan.

Tip
Je kan hier eindeloos mee experimenteren. Dop de beignets in plaats van in suiker in een paneermengsel met verse kruiden en een beetje zout.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug