Beignets

Beignets

Basisrecept beignets
Met zelfrijzend bakmeel

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • een snuf zout
  • 15 cl melk
  • 1 ei
  • 1 l plantaardige olie (zonnebloem- of arachideolie)

Verhit de olie tot 180 °C.
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Voeg er met de mixer al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een glad beslag ontstaat.
Roer er tenslotte het ei door.
Gebruik het beslag direct.

Met bier of spuitwater
(voor extra luchtige en knapperige beignets)

  • 150 g bloem
  • een snuf zout
  • 1 ei
  • 15 cl alcoholvrij bier/spuitwater
  • 1 l plantaardige olie (zonnebloem- of arachideolie)

Verhit de olie tot 180 °C.
Roer het ei los.
Zeef de bloem met het zout boven een kom en roer er het ei door.
Roer er beetje bij beetje het bier/spuitwater door tot een glad beslag ontstaat.
Gebruik het beslag direct.

Het bakken
Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Tip
Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.

Zoete beignets

✦ plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)
✦ plakken ananas (droog gedept)
✦ plakken of stukjes banaan
✦ schijven mango
✦ hele aardbeien

Of hartige flappen

✦ grote garnalen
✦ grote champignons
✦ plakjes courgette
✦ uienringen
✦ plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)

Om te strooien

Oliebollen en beignets zijn pas af als ze lekker dik met poedersuiker zijn bestrooid.
Probeer ook eens een ander 'strooisel':

✦ kaneel of een mengsel van kaneel en suiker
✦ gestampte muisjes
✦ gemalen kokos

Bron: Astrid Veltman

Terug