voor 1,6 kg
|
|
Meng in een kom het gist met water en suiker.
Laat heet 15 minuten rusten.
Voeg zout en olie toe aan de vloeistof.
Kneed op de snelheid “1” met het haakje en voeg langzaam het meel toe.
Kneed door op de snelheid “1” tot aan 2 minuten vanaf het begin.
Ga naar de snelheid “2” en blijf nog 4 minuten kneden.
Leg het deeg in een ingevette kom en bedek het met folie, die ook ingevet moet worden.
Laat het deeg op kamertemperatuur 1 uur rijzen, uit de buurt van tocht totdat het volume verdubbelt.
Maak op een met meel besprenkt werkblad het brood in de gewenstevorm.
Leg het op de ovenplaat die met olie bevet is of op bevet ovenpapier en bedek het met een vaatdoek en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
Bak het vervolgens in de oven die is voorverwamd op 220 °C voor 25 - 35 minuten naar gelang de groote of totdat de basis van het brood een droog en leeg geluid maakt als erop geklopt wordt.
Bron: NN