|
|
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Maak de vanillepudding klaar maar met 40 cl melk en een scheut amaretto.
Laat deze afkoelen.
De bananen in schijven snijden en laten marineren in de amaretto.
Klop het ei met suiker, melk (lauw) en boter goed op, voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en het snuifje zout, dit alles goed kneden.
Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg goed indien nodig bloem toevoegen het deeg mag niet meer plakken.
Rol het deeg goed uit leg deze in een taartvorm bedekt met bakpapier, duw het deeg goed aan en rol met de deegrol de rest van het deeg van de taartvorm.
Laat een half uur rusten onder een vochtige handdoek.
Vul de taartvorm met de pudding de stukjes banaan erop dresseren.
Overschot van het deeg heel dun uitrollen en over de taartvorm leggen druk deze een beetje vast aan de rand van de taart knip enkele gaatjes in het deksel.
Bak deze taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het er even uit . . .
Klop het eitje met suiker en de marinade van de banaan goed los.
Bestrijk de taart goed met deze mengeling en bak het nog een tiental minuten.
Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen in de taartvorm.
Werk de taart af met poedersuiker.
Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->