Bananenbrood met teffmeel

Bananenbrood met teffmeel

voor 8 personen

  • 130 g teffmeel
  • 65 g volkorenmeel
  • 65 g patentbloem
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. wijnsteenbakpoeder
  • ½ theel. baksoda
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • 70 g rietsuiker
  • 3 eetl. honing
  • 5 eetl. boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 zeer rijpe bananen, geprakt tot moes
  • ½ theel. vanille extract
  • 6 cl water
  •  
    • voor de vulling
  • 50 g noten naar keuze
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  • ook nodig: cakeblik, ingevet

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng intussen de 3 meelsoorten door elkaar en voeg het zout, baksoda, bakpoeder en kaneel toe.
Meng in een grote andere kom, met een handmixer, de suiker met de honing en boter ca. 3 minuten.
Voeg het ei al mixend toe.
Doe de bananen, de vanille en het water erbij, mix even door en voeg het meelmengsel toe.
Mix alles op de laagste stand totdat het net gemengd is.
Spatel de noten en de gehakte chocolade rustig door het beslag en schenk het vervolgens in het cakeblik.
Bak in ca. 50 minuten gaar (totdat een satéprikkerer droog uitkomt).
Laat het bananenbrood 10 minuten in het cakeblik afkoelen en keer dan voorzichtig om.
Laat op een rek verder afkoelen.

Bron: Ekoplaza

Terug