Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

voor 12 personen

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g zachte roomboter
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren (groot)
  • 2 eetl.vloeibare honing
  • 100 g blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een cakeblik met een inhoud van 1 liter in met 1 eetlepel roomboter en bestuif de binnenkanten met 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel.
Klop het overtollige bakmeel voorzichtig uit het blik.
Pel de bananen en pureer ze grof.
Klop de boter zacht en voeg 1 ei toe.
Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal door de boter is opgenomen.
Schep het bakmeel, de bananenpuree, de honing en de blauwe bessen door het eiermengsel en roer tot een samenhangende massa.
Doe het mengsel over in het cakeblik.
Bak het bananenbrood in 40 minuten bruin en gaar.
Controleer of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken.
Als deze schoon is en er geen deeg aanhangt, dan is het brood gaar.
Leg een plank op de cakevorm en keer deze zodat het brood uit de vorm komt.
Snijd er (12) dikke plakken van.

Bron: Verse Oogst

Terug