Bananenbrood - I

Bananenbrood

  • (over)rijpe bananen
  • ½ verse ananas in kleine stukjes (of een blikje ananasstukjes)
  • handvol rozijnen of cranberry's, eventueel geweld in een beetje rum
  • 3 eieren
  • 150 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel (of als je dat niet hebt, alleen 200 g amandelmeel )
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 5 cl ahornsiroop
  • mespuntje vanille poeder
  • 2 theel. wijnsteenbakpoeder
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 100 g kokos, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • kokosvlokken, ter decoratie, eventueel ook roosteren

Warm de oven voor op 180 °C.
Prak de bananen met een vork tot puree.
Klop de eieren schuimig in een kom
Doe het meel erbij en de rest van de ingrediënten, dus ook de bananen en roer tot een mooi beslag.
Vet een brood- of een cakevorm in en leg er een stuk bakpapier in.
Bak ongeveer 1¼ uur, totdat een prikker of vork die je erin steekt niet meer plakkerig is
Laat in de vorm afkoelen en daarna nog op een rooster.
Je kunt de plakken ook goed invriezen, dan heb je altijd een snel-klaar-ontbijtje.

Bron: Odin


Bananenbrood - II

Bananenbrood

  • 350 g bloem, bij voorkeur volkorenmeel
  • 150 g walnoten, geraspt of grof gehakt
  • 400 g bananen, ongeveer 3 grote bananen, rijp
  • 150 g boter, kamerwarm
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 15 cl melk
 
  • 3 theel. bakpoeder
  • 1 theel. zuiveringszout
  • ½ pakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 scheutje cognac, naar smaak
  • 1 snuifje zout
  • boter, voor de bakvorm

Roer in een kom de kamerwarme boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Klop de eieren erdoor tot een luchtig mengsel.
Pureer de bananen met een vork en passeer ze eventueel door een zeef.
Meng door het eimengsel.
Meng nu de bloem met bakpoeder, zuiveringszout, vanillesuiker en een flinke snuf zout.
Roer afwisselend de walnoten en melk erdoor.
Breng op smaak met een scheutje cognac.
Beboter een broodvorm goed, giet het mengsel erin en bak het 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 170 °C.
Laat het het bananenbrood afkoelen en keer het uit.

Tip
In plaats van walnoten kunt u voor het bananenbrood ook hazelnoten, macadamia's, enz. gebruiken, zoals u wilt. Chocoladedruppels maken het bananenbrood nog sappiger. De baktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van het blik.

Bron: ichkoche

Terug