Bananen-pompoenbrood

Bananen-pompoenbrood

voor 8 personen

  • 50 g cashewnoten
  • 1 eetl. honing
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 100 g lupinemeel
  • 100 boekweitmeel
  • 1½ theel. wijnsteenbakpoeder
  • 1 theel. kaneel gemalen
  • 6 cl appel-mangopuree
  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • 200 g pompoen
  • 200 g, gekookt en in blokjes
  • 2 eieren
  • scheutje olie
  • snufje zout snufje

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vermeng de cashewnoten met de honing en rooster ca. 5 minuten in de oven.
Laat afkoelen en hak dan grof.
Meng alle ingrediënten in een grote kom met een garde door elkaar.
Bekleed een kleine, lichtjes ingevette cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
Bak in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug