Banaan-chocolade-mousse cake

Banaan-chocolade-mousse cake

voor 10 porties

  • 100 g dadels
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 250 g bananen
  • 200 g pure chocoladecoating
  • 125 g boter
  • 6 eieren
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • 25 cl slagroom
  • 1 theel. cacaopoeder

Snijd de dadels in grove blokjes, doe ze in een steelpan met 10 cl sinaasappelsap en kook ze in tot ze romig zijn.
Pel 100 g banaan, snijd in stukjes en pureer met de dadels en het sinaasappelsap in een mengkom met de staafmixer.
Hak de couverture grof, snijd de boter in blokjes.
Doe de couverture en de boter in een kom en smelt in een heet waterbad.
Haal de kom uit het waterbad.
Voeg de banaan-dadelpuree toe aan de couverture en klop met de garde van een handmixer tot een romige massa.
Roer de rest van het sinaasappelsap erdoor.
Scheid de eieren.
Klop de eidooiers met de garde van een handmixer tot ze dik en romig zijn.
Klop de eiwitten met 1 snufje zout stijf.
Spatel de eierdooiers en de opgeklopte eiwitten losjes door de chocoladeroom, de een na de ander.
Vet een springvorm (ca. 20 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Giet het cakemengsel erin.
Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C (gas 2 - 3, convectieoven 160 °C).
Laat de taart nog 20 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
Laat de taart in de vorm op een rooster afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast (dan is hij gemakkelijker aan te snijden).
Maak de cake met een klein mes los uit de pan en zet hem op een schaal om te koelen.
Was de sinaasappel in heet water, rasp 1 theel. schil fijn en pers 2 theel. sap uit.
Pel de overgebleven bananen en snijd ze in plakjes.
Meng onmiddellijk met het sinaasappelsap en de schil.
Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf en bestuif de taart met cacaopoeder.
Giet de room over de taart en garneer met de bananen.

Bron: essen & trinken

Terug