Baba's met rum

Baba's met rum

voor 6 stuks

  • roomboter om in te vetten
  • 60 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetl. melk
  • 125 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
    • siroop
  • ½ l water
  • 250 g suiker
  • 10 cl bruine rum

Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180°).
Vet 6 cupcakevormpjes in met boter.
Scheid de eieren.
Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt.
Voeg de melk toe en dan de gezeefde bloem en het bakpoeder.
Klop in een schone kom met schoon materiaal de eiwitten met het snufje zout stijf.
Spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel - niet roeren.
Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak ze 18 - 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Haal ze meteen uit hun vormpjes.
Kook het water met de suiker voor de siroop tot de suiker is opgelost.
Doe er de rum bij.
Drenk de baba's één voor één in de siroop, wentel ze en laat ze uitdruipen in een diepe schaal.
Schenk overgebleven siroop in de schaal.
In plaats van rum kun je ook andere drank nemen; limoncello rukt op in de babagelederen.

Bron: Onno Kleyn

Terug