|
|
Haal de coquilles en ham 15 minuten van tevoren uit de koelkast.
Snijd de avocado en appel in kleine blokjes.
Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.
Meng voorzichtig door elkaar.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes in een portioneerring (ronde steker).
Druk licht aan zodat het tartaartje stevig wordt.
Wikkel de lange plakken pata negra erom heen.
Dep de coquilles droog met keukenpapier en bestrooi met zout.
Laat dit even intrekken; hierdoor krijgen ze een mooi korstje na het bakken.
Bak de coquilles kort aan beide kanten in een koekenpan met een klontje roomboter.
Leg ze boven op het tartaartje en druppel er wat balsamicocrème omheen.
Het ziet er nog mooier uit als je balsamico azijnparels gebruikt.
Bron: Uit het kookboek Avocado van Colette Dike
Gepubliceerd door: Gall & Gall