Avocado-bananenbrood

Avocado-bananenbrood

voor 6 personen

  • 55 g havermeel
  • 200 g amandelmeel
  • 1 eetl. wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 theel. gemalen vanille
  • snuf zeezout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 3 (kleine) eieren
  • 5 Medjoul dadels
  • 2 eetl. kokoschips

Verwarm de oven voor op 175 ℃.
Mix in de keukenmachine (of met een staafmixer) de banaan, (ontpitte) dadels, eieren en het vruchtvlees van de avocado tot een glad mengsel
Meng in een beslagkom het haver- & amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, vanille en zeezout door elkaar en zorgt dat er geen klontjes meer inzitten.
Voeg het avocado-banaan mengsel toe aan het meel en spatel dit voorzichtig door elkaar totdat je een glad beslag hebt zonder klontjes maar mix vooral niet te lang.
Vet een cakeblik van 25 cm in met (kokos)olie of bekleed ‘m met bakpapier en verdeel het beslag er gelijkmatig over en bestrooi met de kokoschips
Bak het brood in ongeveer 50 à 60 minuten goudbruin en gaar.
Check dit door een satéprikker in het brood te steken, deze moet er droog uitkomen.
Bedek het brood eventueel halverwege de baktijd met aluminiumfolie als de kokoschips dreigen te verbranden.

Tips
Glutenvrij?
Maak dan zelf havermeel door glutenvrije havermout in een keukenmachine tot meel te malen of gebruik meer amandelmeel of boekweitmeel in plaats van havermeel.
In de koelkast bewaren.

Bron: Ekoplaza

Terug