|
|
Maak de asperges schoon (groene niet schillen) en kook ze zachtjes gaar.
Niet zo dikke asperges zijn in 15 minuten al gaar.
Max. 25 minuten.
Afgieten en het kookvocht bewaren.
Snijd de asperges in stukken van ca. 3 cm.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet 8 vlaaivormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem.
Bak ze 10 minuten voor.
Smelt ondertussen de boter, roer de bloem erdoor en maak met ca. ¼ l aspergekookvocht een papje.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Van het vuur af nemen.
Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor, en de eierdooiers, room en asperges.
Verdeel over de taartbodems.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak ze 5 tot 10 minuten op 220 °C.
Opmerkingen
Geen bloempapje gemaakt, maar een behoorlijke rest van een bekertje ricotta gebruikt met 1 ei en 1 dooier.
Verder wel de mosterd e.d.