Asperge-kaastaartje

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 g dunne asperges
  • 12½ cl crème fraîche
  • 1 eierdooier
  • 2 eetl. droge witte wijn
  • 30 g geraspte belegen kaas
  • zout & peper
  • 4 lage taartvormpjes ca. 10 cm Ø

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien.
Was de asperges, snijd de onderkantjes eraf en schil ze goed van net onder het kopje naar onderen.
Kook ze ca. 1 minuut in een pan met ruim water en een klein beetje zout.
Laat ze daarna goed uitlekken.
Klop de eidooiers los met de crème fraîche, wijn, kaas, zout & peper.
Vet de taartvormpjes in met wat olie of boter en bekleed ze met het bladerdeeg.
Snijd het overtollige deeg langs de randen weg.
Verdeel de asperges over het bladerdeeg.
Schep de crème fraîche erover en zet de taartjes dan in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Genieten van vers
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug