Arretjescake met frambozenjam, gedroogde frambozen en pistachenootjes

  • 3 eieren
  • 250 g rietsuiker
  • 75 g cacaopoeder
  • 300 g roomboter
  • 20 g gedroogde frambozen
  • 75 g pistachenootjes
  • een rol mariekoekjes

Klop de eieren met de rietsuiker glad.
Voeg voorzichtig roerend de cacaopoeder toe.
Smelt de roomboter in een pannetje en voeg deze vervolgens druppelend toe aan het chocolademengsel.
Blijf roeren/ kloppen tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Bekleed een springvorm van 20 cm Ø met bakpapier.
Kruimel de gedroogde frambozen, hak de pistachenootjes en leg de mariekoekjes klaar.
Het opbouwen van de taart gaat als volgt; begin met een laag koekjes, dan een laag chocolademengsel met daarop een laagje gedroogde frambozen en pistachenootjes.
Dan eerst weer een laag chocolademengsel en daarop een laag koekjes en een laag frambozenjam.
Dek de frambozenjam af met een laag chocolademengsel en bouw verder met koekjes, gedroogde frambozen en pistachenootjes.
Zorg dat de laatste laag chocolademengsel is.
Versier de cake met rechtopstaande koekjes en de resterende gedroogde frambozen en pistachenootjes.
Laat de arretjescake een nacht in de koeling opstijven.

Bron: Raspberry Maxx

Terug