|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet 8 kleine lage taartvormpjes (doorsnede ca. 10 cm) in.
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Sprenkel er wat citroensap over.
Zeef de bloem, kaneel, maizena en een snufje zout boven een kommetje.
Klop in een beslagkom de eieren met de basterdsuiker in ca. 10 minuten tot een luchtige, schuimige encrèmekleurige massa.
Spatel het bloemmengsel er luchtig door.
Schenk het beslag in de vormpjes en leg de appelschijfjes als bloemblaadjes erop.
Bak de taartjes in de oven in ca. 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de taartjes direct uit de oven met abrikozenjam.
Wip ze na ca. 5 minuten uit de vormpjes en bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Tip
Op deze taartjes kun je eindeloos variëren.
Ze zijn ook heel lekker met schijfjes peer of perzik.
Of bestrijk de taartjes uit de oven eens met gemberjam.
Of maak tropische taartjes met stukjes ananas.
Bestrijk de taartjes dan met ananasjam en bestrooi ze met geroosterde kokos.
Bron: NN