voor 2 personen
|
|
Warm de oven voor op 200 °C.
Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
Bestrijk de vormpjes dun met halfvolle boter.
Smelt de rest van de halfvolle boter in een pannetje.
Snijd ieder vel filodeeg in vieren.
Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter.
Leg in ieder vormpje 4 stukjes filodeeg en laat het deeg wat verspringen.
Schil de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne schijfjes.
Schep het citroensap er door.
Verdeel de schijfjes appel en peer over de 4 vormpjes.
Roer de jam glad met het sinaasappelsap en verdeel dit over het fruit.
Vouw het filodeeg er een beetje over.
Stuif er wat poedersuiker over.
Bak de taartjes in de hete oven in ca. 12 - 15 minuten gaar en goudbruin.
Hak de pistachenootjes grof.
Bestuif 4 bordjes met poedersuiker en plaats de appeltaartjes er op.
Strooi er de pistachenootjes over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gegrilde groente met avocadodressing en pasta met vegetarische blokjes.