Appeltaart met rasterpatroon

    • het deeg
  • 300 g bloem
  • 250 g boter
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. suiker
  • 10 cl water
    • de appels
  • 8 st. gebakken appel, geschild, kern verwijdert en in blokjes
    • het suikerbotermengsel
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 5 cl water
  • 20 g bloem

Kneed het deeg.
De boter moet *niet* volledig zijn opgenomen.
Breng suikerbotermengsel aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Klop het tweederde deel van het deeg in de voorgevormde pan en giet de appelblokjes erin.
Rol de rest van het deeg uit en knip er kleine venstertjes uit om een rasterpatroon te creëren.
Dek eerst de taart af, giet het hete suikerbotermengsel over de taart en doe het dan in een voorverwarmde oven op 220 °C.
Na 15 minuten de temperatuur tot 175 °C verlagen en de taart nog eens 45 minuten bakken.

Bron: Holger Langner in de newsgroup: de.rec.mampf

Terug