Appel rozijnen koeken

Appel rozijnen koeken

voor 5 stuks

  • 125 g speltbloem
  • 2 theel. kaneel
  • 50 g rozijnen
  • snufje zout
  • 50 g walnoten en/of pecannoten
  • 2 eieren
  • 125 g appelmoes (suikervrije)
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. honing

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng het kaneel, zout en bakpoeder door de speltbloem.
Klop de eieren luchtig in een kom.
Voeg de appelmoes en honing erbij en klop er door heen.
Voeg dan het meelmengsel toe en mix er doorheen.

Appel rozijnen koeken
Appel rozijnen koeken
Appel rozijnen koeken
Appel rozijnen koeken

Schep als laatste de rozijnen en grofgehakte noten er door.
Maak 5 hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze in ca. 12 minuten gaar en goudbruin.
Ze blijven nog wat zacht van binnen.

Bron: Leuke Recepten

Terug