Appelroosjes

Appelroosjes

voor 6 porties

  • 2 appels, rood
  • 1 vel bladerdeeg
  • 120 g jam
  • kaneel

Was de appels, halveer, verwijder het klokhuis en snijd ze in zeer dunne plakjes.
Rol het bladerdeeg uit op een licht bloemig werkblad en snijd het in 6 gelijke stroken.
Bestrijk elke strook met jam en leg ze dan aan de bovenrand overlapppend naast elkaar en bestrooi ze met kaneel.
Vouw vervolgens de onderste helft van elke bladerdeegstrook op en rol de stroken losjes in de lengte op.
Bak ze in een muffinbakvorm in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen in de verpakking, haal ze dan uit de vorm en laat ze afkoelen.
Bestrooi de appelroosjes met poedersuiker en serveer.

Tip
De appelroosjes kunnen met elke gewenste jam worden gemaakt.
Als u wilt, kunt u de appelroosjes verfijnen met rozijnen of stukjes chocolade. Als de appel erg hard is, is het aan te raden om de appelschijfjes in een kom met citroenwater een minuut in de magnetron te leggen, zodat de appelschijfjes niet zo gemakkelijk breken bij het oprollen.

Bron: ichkoche

Terug