Appelplaattaart

Appelplaattaart

  • 1 pak bladerdeeg
  • 40 g zachte boter
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 goudreinettes
  • 2 eetl. abrikozenjam
  • 1 eetl. citoensap

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg (met bakpapier) uit over een ovenschaal en prik gaatjes in het deeg.
Roer de boter en basterdsuiker met een mixer zacht en romig, voeg het ei en het amandelpoeder toe en mix het geheel tot een zachte crème.
Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes.
Smeer de amandelcrème over het bladerdeeg uit en beleg deze met rijtjes appelschijfjes.
Bak de appelplaattaart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
Verwarm intussen de abrikozenjam met het citroensap.
Bestrijk de appelplaattaart uit de oven met de warme abrikozenjam.
Snijd de appelplaattaart in stukken en leg ze op een mooie schaal.

Tip
Probeer 'm ook eens met peer!

Bron: Verse Oogst

Terug