voor 10 porties
|
|
Vet een springvorm (26 cm Ø) goed in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 °C boven en onderwarmte.
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, de gemalen hazelnoten (of amandelen) snuf zout en de koude boterblokjes in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van.
Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi met paneermeel.
Zet de springvorm en de rest van het deeg (in folie wikkelen) 20 minuten in de koelkast.
Schil intussen de appels en snijd ze in vieren en halveer ze nog een keer, besprenkel ze met het citroensap.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een kom romig.
Voeg de griesmeel, bloem, mascarpone en de kwark toe en roer alles goed door elkaar.
Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel ze over de bodem.
Giet voorzichtig het kwarkmengsel erop.
Verkruimel de rest van het deeg er gelijkmatig over, doe er nog wat grof gehakte hazelnoten doorheen.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart ca. 75 minuten (als de bovenkant te bruin wordt dek dan af met alufolie).
Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, zet in de koelkast om helemaal op te stijven voordat je hem aansnijdt.
Serveersuggesties
De bodem is ook erg lekker voor cheese cakes!