Appelkwarktaart

Appelkwarktaart

  • 150 g boter
  • 125 g suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 volle theel. bakpoeder
    • voor de topping
  • 1 à 1½ kg zure appels, Elstar, Boskoop, Cox
  • 1 handvol rozijnen en gehakte noten
  • kaneelsuiker om te strooien
  •  
    • voor het kwarkmengsel
  • 150 g boter
  • 2 eieren, gescheiden
  • 150 g suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 500 magere kwark
  • 100 g maïszetmeel

Maak het beslag klaar en verdeel het dun op een ingevette bakplaat of een met bakpapier bekleed blad.
Bak 15 minuten voor op 200 °C.
Maak een schuimmengsel van boter, eigeel, suiker en vanillesuiker, voeg de kwark toe, maizena en meng alles door elkaar.
Breng op smaak met geraspte sinaasappel- of citroenschil als je dat wilt.
Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes en bedek het deeg ermee.
Bestrooi met rozijnen en noten.
Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk het glad.
Bedek opnieuw met appelschijfjes.
Bak de cake nog eens 30 à 35 minuten op 180 °C (eventueel afdekken).
Bestrooi het dun met kaneelsuiker.

Bron: kraut &rüben

Terug