Appelkruimel

Appelkruimel

  • 4 kleine zure appels
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. vanillesuiker
  • 1 eetl. citroensap,
  • 2 eetl. amandelschilfers
  • 1 handvol rozijnen of veenbessen
    • voor de kruimels
  • 150 g meel
  • 50 g suiker
  • 100 g boter

Schil en kwart appels en snijd ze in dunne plakjes.
Smelt de boter en voeg de appels toe, strooi er vanillesuiker overheen en stoom gedurende twee minuten.
Verde eetl. de appelstukjes in 4 kleine taartjes, giet er citroensap overheen.
Rooster de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn en smeer ze uit op de appels met de rozijnen.
Smelt de boter op lage temperatuur.
Meng de bloem en de suiker, voeg de boter toe en rasp alles met je handen tot kruimels. Verdeel de kruimels over de appels en bak ze in het midden van de oven op 200 °C gedurende 20 à 25 minuten tot de kruimels licht gebruind zijn.

Bron: kraut &rüben

Terug