voor 13 porties
|
|
Meng eerst bloem met zout en suiker in een mixer, voeg koude boter in kleine stukjes toe en mix tot een kruimelige massa.
Voeg 3 eetlepels water toe en kneed tot een deeg.
Wikkel het in vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Schil de appel, was hem en rasp hem.
Kook het appelsap met het kaneelstokje (naar smaak).
Verwijder vervolgens het kaneelstokje en kook de pudding samen met het appelsap gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de afgewerkte appelpudding over de geraspte appels en meng door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 °C convectie.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd er 26 cirkels uit.
Uit de helft van de cirkels kunt u met behulp van een kleine koekjessnijders nog extra deeg decoratief uitsnijden.
Leg op elk van de tweede helft van de deegcirkels een houten stokje en 1 theel. appelmengsel.
Bestrijk vervolgens de rand met koud water en bedek met een tweede decoratief uitgesneden cirkeldeeg.
Druk de rand samen met een vork.
Meng de eierdooier met een beetje melk en bestrijk de bovenste cirkel van het deeg ermee.
Bak de appeltaartjes op een stokje gedurende 15 à 20 minuten.
Laat goed afkoelen alvorens op te dienen.