Appelgebak zonder ei, suiker en zuivel

  • 250 g speltmeel, naar keuze volkoren of wit
  • 200 g speltgries, naar keuze volkoren of wit
  • 100 g krenten rozijnen of gedroogde moerbeien
  • 1 koffielepeltje kaneel
  • 1 mespuntje zout
  • 10 cl zonnebloem- of andere olie
  • appelsap, kweepeersap of bessensap
  • naar smaak eventueel wat geraspte citroenschil
  • 2 à 3 theelepeltjes wijnsteenbakpoeder
  • 2 appels in blokjes gesneden

Meng eerst alle droge ingrediënten.
Meng er voorzichtig de olie onder, niet kneden.
Voeg appelsap of ander vruchtensap toe tot je een dik pannenkoekendeeg krijgt.
Voeg appelstukjes toe.
Olie een bakvorm in.
Doe het beslag in de vorm.
Bestrooi eventueel met amandelschilfers.
Oven op 200 °C verwarmen.
Baktijd: 30 à 40 minuten.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug