Appelgebak

Appelgebak

  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 4 druppels bakolie citroen of citroensap of citroensuiker
  • 200 g tarwebloem
  • 2 theel. baking soda, afgestreken
  • 750 g appelschijfjes komt overeen met ca. 1 kg appels
  • 3 eetl. melk
  • 50 g boter
  • 3 eetl. suiker
  • 1 theel. kaneel, afgestreken

Suiker, boter, vanillesuiker, zout, eieren, citroenbakolie, bloem vermengen met het bakpoeder.
Vet de cakevorm van 28 cm Ø goed in en vul hem met ⅔ van het beslag.
Voeg vervolgens de in kleine stukjes gesneden appelschijfjes toe (eerst besprenkelen met een beetje citroensap en een beetje vanillesuiker).
Voeg een beetje melk toe aan de rest van het beslag en verdeel het gelijkmatig over de appels.
Strooi ten slotte suiker en kaneel over de bovenkant en voeg de boter in vlokjes toe, waaropj u telkens een theelepel boter smeert.
Bakken: 175 tot 200 °C gedurende 50 minuten.

Bron: ichkoche

Terug