Appelcrumble met speculaas en custard

Appelcrumble met speculaas en custard

voor 4 - 5 porties

  • 3 zure appels, geschild en in stukjes
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 25 g custard poeder
  • 30 g suiker
  • 50 cl melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 160 g bloem
  • 75 g rietsuiker
  • 1½ eetl. speculaaskruiden
  • 3 eetl. amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de gesneden appels met de bruine suiker en doe in een ovenschaal.
Meng de custard poeder met 30 gram suiker en een paar eetlepels van de melk tot een glad papje.
Verwarm de rest van de melk in een pannetje en voeg de custard toe.
Laat ongeveer 3 minuten koken op laag vuur tot de vla dikker wordt.
Giet de warme vla over de appels in de ovenschaal.
Meng in een kom of schaal de gesmolten boter met de bloem, rietsuiker, speculaaskruiden en amandelschaafsel tot een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg over de ovenschaal.
Laat de crumble in ca. 30 minuten gaar bakken in de oven.

Geïnspireerd door: Foodalholic
Bron: LoveMyFood

Terug