Appelcake met yoghurt

Appelcake met yoghurt

  • 75 g lupinemeel
  • 25 g rijstmeel
  • 4 eieren
  • 1 eetl. magere yoghurt
  • 2 eetl. kaneel
  • 2 theel. bakpoeder
  • 3 eetl. pecannoten (of walnoten), grof gehakt
  • 1 appel, de helft geraspt, de andere helft in blokjes
  • ook nodig: 1 klein cakeblik, ingevet

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Maak een deeg van beide meelsoorten met de eieren, yoghurt, kaneel en bakpoeder.
Schep de appelrasp- en blokjes en de pecans erdoor.
Stort het mengsel in het cakeblik en bak in ca. 25 à 30 minuten gaar.

Tips
Het lupinemeel dat wordt gebruikt voor de appelcake is van Joannusmolen. Het wordt gemaakt van lupinebonen, die rijk zijn aan eiwitten. Het glutenvrije meel is ideaal om mee te bakken of als bindmiddel in sauzen. Je kunt het lupinemeel ook toevoegen aan sappen of smoothies, voor extra eiwitten.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug