voor 8 personen
|
|
Warm de oven voor op 190 °C.
Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit.
Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over.
Bestrijk een kleine springvorm dun met wat margarine.
Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht.
Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel.
Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.
Meng de helft door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.
Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in.
Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ± 45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes.
Eet de cake lauw of koud.
Menusuggestie
Lekker met een kopje koffie.
|
|
Alles in een kom (eventueel mixen).
Snijdt dan de 4 appels in stukjes en roer ze eronder.
Wrijf de plaat in met boter, daarna in de plaat paneermeel strooien.
Oven op 250 °C voorverwarmen (10 minuten), ½ uur bakken.
Bron: René
Gepubliceerd door: Top-recepten.nl
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop in een grote mengkom de boter zacht, samen met de suiker en vanillesuiker.
Breek de eieren en splits in eigelen en eiwitten.
Roer de eigelen onder de zachte boter.
Klop de eiwitten op tot stevig sneeuw, en zet even apart.
Rasp de citroen bij het beslag, zeef de zelfrijzende bloem erbij en voeg een snuifje zeezout toe.
Meng zorgvuldig tot een homogeen beslag en spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder zonder de eiwitten te breken.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Stort het beslag in de cakevorm.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis.
Snijd in fijne partjes en duw ze in de cake.
Bak de cake ongeveer 45 à 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Controleer met een prikker of hij gaar is, indien er deeg blijft hangen aan de prikker is hij nog niet gaar.
Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
Bestuif met poedersuiker en serveer.