Appelbollen

Appelbollen

  • een pak witbroodmix
  • 50 g custardpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50 cl lauwwarme melk
  • 3 zure appels
  • 75 g krenten
  • 75 g rozijnen
  • frituurolie
  • soeplepel of ijsbolletjestang
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Roer de witbroodmix met het custardpoeder, vanillesuiker, de losgeklopte eieren en de lauwwarme melk tot een glad beslag en besla dit 10 minuten met een pollepel.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en roer ze met door het beslag.
Verhit frituurolie tot 175 °C.
Warm een kleine ijsbolletjestang in het vet voor, schep hiermee 5 bolletjes uit het beslag en laat deze in de olie glijden.
Bak de bollen goudbruin, wip ze om, bak snel de andere kant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stapel de bolletjes op een schaal tot een hoge piramide en bestrooi ze met een mengsel van tafelsuiker en kaneel.

Bron: Astrid Veltman

Terug