Appelbol in krokant deegnetje

Appelbol in krokant deegnetje

voor 8 stuks

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote geschilde, gehalveerde appels
  • 100 g amandelspijs
  • 4 eetl. fijne tafelsuiker
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje.
Vul de holte van de halve appels met amandelspijs en leg de appels met de holte naar beneden op de deegvorm.
Bestrooi de appels met suiker.
Snijd de 4 resterende plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes en leg de reepjes diagonaal over de appels (als een netje), plak de randen met water vast.
Klop het ei met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg daarmee.
Bak de appelbollen in het midden van de oven in 25 - 30 minuten bruin en gaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug