voor ± 30 stuks
|
|
Breng de melk met de anijsterren op een matig hoog vuur aan de kook en laat dit op laag vuur ± 15 minuten trekken.
Laat de melk afkoelen en zeef haar.
Klop de bloem, het zout, de melk, de eidooier en 1 eetlepel olie in een kom tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de frituurolie.
Wentel de appelschijven door de tafelsuiker en haal ze met een vork door het beignetbeslag.
Bak de beignets met ± 4 tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Tip
oevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.
Bron: Astrid Veltman