Appel-yoghurtcake

Appel-yoghurtcake

  • 2 appels
  • 300 g amandelmeel
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • een snuifje zout
  • 2 eetl, appelazijn
  • 10 cl neutrale olie
  • 10 cl volle yoghurtcake
  • 1 theel. vanille essence of -merg of -poeder

Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Stoof ze tot moes.
Verwarm de oven voor op 160 ┬░C.
Meng amandelmeel, bakpoeder, suiker en zout.
Meng appelmoes, appelazijn, olie, yoghurt en vanille.
Meng de natte en droge ingredi├źnten.
Vet een cakevorm in met olie en giet het deeg erin.
Bak gedurende 30 minuten.
Prik met een vork in het midden van de cake.
Komt de vork er schoon uit, dan is de cake klaar.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug