Appel-rozijnenmuffins

appel_rozijnenmuffins (2K)

  • 175 g rozijnen
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 theel. kaneel
  • 90 g basterdsuiker
  • 1 volle theel. baking soda
  • 1 ei
  • 75 g vloeibare margarine
  • 1¾ dl halfvolle melk
  • 10 cl magere yoghurt
  • snufje zout
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 12 muffinvormpjes of muffinvorm

Doe de rozijnen in een pan zodat ze onder water staan.
Breng het water tegen de kook aan.
Doe het vuur uit en laat het zo minstens een half uur staan.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker, basterdsuiker, kruiden en baking soda door elkaar.
Rasp de de schil van de citroen boven de kom.
Voeg ei, melk, yoghurt en vloeibare margarine toe.
Roer het met de hand tot een glad vrij dik beslag.
Rasp de appel en roer dit door het beslag.
Giet de rozijnen af, dep ze droog en roer ze door het beslag.
Verdeel het beslag over de papieren vormpjes of in de ingevette muffinvorm.
Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.

Tip!
Gebruik in plaats van rozijnen eens andere gedroogde vruchten, zoals pruimen, abrikozen, dadels ofvijgen.
Of meng cacao door het beslag voor chocolade muffins.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug