Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten

Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten

voor 20 stuks

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 130 g bloem
  • 70 g volkorenmeel
  • ½ theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 3 friszure appels
  • flinke hand rozijnen
  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g havermout

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een grote bakplaat (of twee kleinere) met bakpapier.
Doe de boter met de suiker in een beslagkom en roer romig met een mixer.
Voeg het ei toe en meng door het botermengsel.
Spatel de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de kaneel erdoor zodat je een kruimelig deeg krijgt.
Rasp de appels (met schil) en voeg samen met de rozijnen, hazelnoten en havermout toe aan het deeg.
Meng alles door elkaar en verdeel het deeg met behulp van twee lepels in ca. 20 hoopjes op de bakplaat.
Druk de deegbergjes iets plat en laat ze in 20 - 25 minuten gaar worden in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen voor je ze serveert.

Bron: LoveMyFood

Terug