|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een braadslede 25 x 30 cm goed in of bekleed de bodem en wanden met bakpapier.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers een halve sinaasappel uit.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Snijd de pruimen in stukjes en hak de walnoten grof.
Doe de margarine met de bruine suiker en de eieren in een beslagkom en meng ze met de handmixer tot eenluchtige massa.
Klop het volkorenmeel en het zelfrijzend bakmeel er in gedeelten door.
Klop ook het zout erdoor.
Meng de stukjes appel, pruimen, walnoten en de geraspte sinaasappelschil erdoor en voeg tot slot al roerendede karnemelk toe.
Doe het beslag over in de braadslede en strijk de bovenkant glad.
Bak de koek in de oven in 40 - 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koek in de vorm 5 minuten afkoelen.
Keer de koek dan boven een taartrooster en laat de koek op het rooster verder afkoelen.
Roer in een kom de poedersuiker met het eiwit en 3 eetlepels sinaasappelsap tot een glanzend en dikglazuur.
Strijk het glazuur over de bovenkant van de koek uit en laat het glazuur hard worden.
Snijd de koek in blokjes.
Bron: NN