Appel-peren crumble

Appel-peren crumble

  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 peren
  • 2 appels

Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens het fruit in kleinere stukjes, bestrooi het vervolgens met de kaneel, koriander en wat versgemalen peper.
Rasp de schil van de citroen, strooi de citroenrasp over het fruit samen met 1 eetlepel citroensap.
Verdeel het fruit over 4 met boter ingevette ovenschaaltjes.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Maak de crumble door de gezeefde bloem samen met de suiker te mengen.
Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes, meng ze door het bloem/suikermengsel en kneed het vervolgens tot een kruimelige massa.
Wrijf je handen tegen elkaar zodat er losse kruimels ontstaan.
Strooi de kruimels over het fruit in de ovenschaaltjes, bak de crumble in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.

Serveer de appel-peren crumble bijvoorbeeld met een mengsel van stijfgeslagen créme fraîche en slagroom of met roomijs.

Bron: Verse Oogst

Terug