|
|
Doe de bloem met 100 g suiker en de eidooier in een kom.
Meng dit en voeg de in stukjes gesneden boter toe.
Kneed tot een deeg ontstaat.
Pak het deeg in aluminiumfolie en leg het minstens 2 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 - 5 mm met een doorsnede van 30cm.
Bekleed hiermee de beboterde bodem en de rand van een springvorm.
Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in.
Roer de platte kaas uit met het puddingpoeder, de citroenrasp, de eieren en 100 g suiker.
Sla de slagroom stijf en meng deze luchtig door de kaasmassa.
Verdeel dit over de deegbodem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.
Leg de plakjes in de kaasmassa en strooi de overgebleven suiker en het kaneel erover.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 70 minuten.
Laat de taart iets afkoelen, haal hem uit de vorm en bestrijk hem met warm gemaakte abrikozenjam.
Bron: Jerryke's cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan