Appel- en haverkoekjes

Appel- en haverkoekjes

  • 500 g zure appels
  • 100 g tarwebloem
  • 50 g volkoren speltmeel
  • 100 g havervlokken
  • 1 theel. bakpoeder
  • 100 g zachte boter
  • 70 g bruine suiker
  • schil van een onbehandelde citroen
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. sinaasappelsap
  • 50 g rozijnen
  • 1 mespunt kaneel
  • snuifje zout, vanille en chili

Was de appels en rasp ze grof met schil en al.
Meng de bloem en havervlokken met het bakpoeder en de kruiden.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte (of gasniveau 3 à 4).
Klop de eieren met boter, suiker, citroenschil, citroen en sinaasappelsap tot het luchtig is.
Meng het bloemmengsel, appels en rozijnen met de eiercrème.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het deeg er lepel voor lepel erop.
Het deeg is genoeg voor twee bakplaten.
Bak de koekjes op de middelste plank gedurende 20 à 25 minuten.

Bron: Stefan Walch
Gepubliceerd door: kraut &rüben

Terug