Appel-granola van de bakplaat

Appel-granola van de bakplaat

voor 8 personen, 20 stuks

  • 200 g boter
  • 125 g granola
  • 200 g bloem
  • 75 g suiker
  • 1 snuf kaneel
  • 1 heel klein snufje nootmuskaat
  • 1 snuf zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 4 kleine of 3 flinke appels
  • sap van 1 citroen
  • 100 g rozijnen (of een mix van gedroogde vruchten)
  • 100 g gemengde noten naar keuze
  • 5 eetl. abrikozenjam
  • ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 x 20 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Smelt de boter rustig op laag vuur.
Voeg de granola, bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout en bakpoeder toe en meng alles.
Schep ongeveer driekwart van het mengsel in de vorm en druk aan.
Schil de appels, besprenkel ze met een beetje van het citroensap en rasp ze grof.
Spreid de appelrasp en de rozijnen uit over het mengsel in de vorm.
Verdeel de rest van het granolmengsel en de noten erover maar druk niet aan.
Bak ca. 1 uur en 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Verwarm de jam in een steelpan en voeg de rest van het citroensap toe.
Bestrijk de afgekoelde traybake hiermee.
Snijd in vierkantjes.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug