Appel-broodtaart

Appel-broodtaart

voor 6 personen

  • ½ eetl. vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 2 eetl. rozijnen
  • 750 g zachtzure appels
  • citroensap
  • ½ theel. kaneel
  • 2 eetl. havermout
  • 2 eetl. jam zonder suiker
  • springvorm met een doorsnee van 20 cm

Warm de oven voor op 180 °C.
Bestrijk de springvorm van 20 cm Ø met wat margarine.
Snijd de korsten van het brood.
Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.
Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin.
Draai daarna de oven terug op 160 °C.
Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
Meng er wat citroensap en kaneel door.
Strooi de havermout over de broodbodem.
Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.
Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.
Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
Laat de taart wat afkoelen en snijd hem in 6 punten.

Bron: Voedingscentrum

Terug