Amerikaans gehaktbrood

gehaktbrood (4K)

  • 500 g varkensgehakt
  • 2½ eetl. olijfolie
  • ½ ui (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • ½ rode paprika (in blokjes)
  • 1 kleine wortel (in kleine blokjes)
  • ½ stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
  • 40 g paneermeel
  • 10 cl crème fraîche
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • snufje chilipoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1 cakevorm van ca. 20 cm lang

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie.
Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout & peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad.
Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190 °C.
Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het gehaktbrood in plakken.
Lekker met pasta en sperziebonen.

Bron: Vlees.nl

Terug