Amandelkrullen

voor 15 - 20 stuks

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 70 g fijne tafelsuiker
  • 25 g glutenvrije of patentbloem
  • 10 g vanillesuiker
  • 10 g roomboter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 g water
  • een mespuntje zout

Meng de geschaafde amandelen met de suiker, de bloem en de vanillesuiker.
Smelt de boter en roer die, evenals het ei, het water en het zout door het amandelmengsel.
Laat het deeg een uurtje rijpen.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Smeer een bakplaat in met boter.
Leg hierop, op ruime afstand van elkaar, kleine hoopjes van het amandelmengsel (het vloeit erg uit).
Druk ze met een natte vork plat en bak ze 10 - 15 minuten.
Schep ze met een pannenkoekmes onmiddellijk na het bakken van de plaat en leg ze over een bezemsteel (tip: klem de bezemsteel tussen twee stoelen), als je ze krom wilt hebben.
Laat afkoelen en bewaar in een gesloten trommel.

Bron: Cees Holtkamp
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug