|
|
Meng de bloem, gemalen amandelen of amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
Snijd de boter in stukjes en voeg samen met het koude water en het ei toe.
Kneed het deeg met een mixer door elkaar.
Kneed het daarna nog kort met je handen door tot egaal deeg.
Verwarm ondertussen de oven op 180 °C.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte.
![]() |
![]() |
![]() |
Steek er met de vormpjes sterren er uit.
Ik gebruikte 6 verschillende formaten en maakte met elke vorm 4 koekjes.
Dus in totaal 24.
Ik had nog een beetje deeg over waarvan ik nog een paar overige sterren maakte.
Leg de sterren van deeg op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze ca. 15 minuten in de oven.
Ze zijn nog een beetje zacht als ze klaar zijn maar harden nog uit zodra ze afkoelen.
![]() |
![]() |
![]() |
Neem de 2 grootste sterren en besmeer deze met een laagje jam.
Leg hier de andere 2 grootste sterren iets gedraaid op.
Besmeer deze met een laagje en jam en ga verder met de op een na grootste sterren etc.
Eindig met een beetje extra jam.
Bestrooi de kerstboom met wat poedersuiker en eventueel met wat zilveren parels.
De koekjes kun je los in een afgesloten trommel een aantal dagen bewaren.
De kerstboom maximaal 1 dag, de koekjes worden dan wel iets minder knapperig.