Amandelbiscotti's

amandelbiscottis (2K)

  • 125 g suikerSuiker
  • 2 kleine eitjes
  • 250 g patisseriebloem
  • 50 g amandelenAmandel
  • 50 g zachte gedroogde abrikozen

Klop de suiker en eieren op tot een luchtig wit beslag.
Voeg de bloem toe en meng goed.
Voeg de amandelen en abrikozen toe en kneed het deeg verder met de hand.
Rol het op tot 2 rollen van 3 cm. doorsnee.
Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Haal de rollen uit de oven en snij ze in plakjes van 1 à 1,5 cm. dikte.
Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak nog 5 minuten op 150 °C, draai ze om en bak nog 5 minuten.

Opmerking
Deze koekjes worden in Italie in amaretto gedoopt en opgegeten, gewoon zalig.
Natuurlijk ook lekker met een kopje verse chocolademelk.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug