|
|
Doe het citroensap, water en de koksobloesemsuiker in een kookpan.
Schil de kweeperen, haal het klokhuis eruit en snijd de vruchten in plakjes.
Leg ze onmiddellijk in het citroenwater.
Breng alles aan de kook en laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten stoven, tot de kweeperen zacht zijn, maar niet plat.
Laat afkoelen.
Meng het speltmeel met de suiker en het snuifje zout.
Kneed met de keukenmachine of met je vingertoppen de kokosolie (hard, niet vloeibaar!) door het meel tot je grove kruimels hebt.
Voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe.
Misschien heb je wat meer of wat minder water nodig; de bedoeling is dat je een samenhangend, niet plakkerig deeg krijgt.
Kneed het niet te lang.
Wikkel het deeg in folie of leg het in een plastic bakje en leg het een halfuur in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de amandelvulling goed door elkaar.
Haal de kweepeerschijfjes uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
Meng ze met 2 eetlepels kokosbloesemsuiker.
Giet het vocht niet weg!
Je kunt het opdrinken als limonade, eventueel gezoet met wat extra kokosbloesemsuiker of honing en gekoeld met ijsblokjes.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een min of meer ronde lap, van enkele millimeters dik.
Schep de amandelvulling in het midden van de lap en spreid ze uit.
Laat een brede rand vrij.
Schik de kweepeerschijfjes op de amandelvulling.
Vouw de randen van het deeg naar binnen, zodat een deel van de vulling bedekt raakt.
Bak de taart ongeveer 30 minuten in de warme oven, tot het deeg bruin kleurt.
Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Snijd in punten en serveer.