Amandel chocoladekoekjes

Amandel chocoladekoekjes

voor 30 à 35 koekjes

  • 75 g kamerwarme boter
  • 50 g suiker
  • zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 100 g bloem
  • ½ theel. bakpoeder
  • 40 g gemalen amandelen
  • 25 g amandelschilfers
  • 100 g pure chocoladecoating

Kneed boter, suiker, 1 snuifje zout en vanillesuiker tot een glad deeg, vouw er kort de eierdooier door.
Zeef bloem en bakpoeder erover, voeg gemalen amandelen toe.
Kneed alles tot een soepel deeg, vorm er een bal van en zet die 2 uur in de koelkast, gewikkeld in folie.
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen.
Hak de couverture fijn en smelt in een heet waterbad.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 35 x 20 cm.
Bestrijk met 50 g couverture, bestrooi met de amandelschilfers.
Vouw de twee lange zijden naar het midden toe, zodat ze in het midden samenkomen.
Bestrijk dun met couverture, vouw nogmaals in van de lange kanten naar het midden.
Druk het deeg goed aan.
Snijd de deegreepjes in de lengte doormidden.
Bestrijk de bovenkant van een strook met couverture, leg de andere strook erop en druk goed aan.
Afdekken en 2 uur koelen.
Snijd in plakjes van ½ cm dik met een scherp mes.
Leg ze op bakplaten met bakpapier.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C op het 2e rek vanaf de bodem en laat afkoelen.

Bron: kraut &rüben

Terug